Balett dressz

 

Alacsony vagy?

Széles a csípőd vagy inkább mellben vagy erősebb?

Nem probléma, hiszen ma már minden alakra lehet megfelelő balett dresszt találni.

A legfontosabb, hogy próbálj ki több fazont.

Milyen balett dressz fazon legyen?

 

Lehet rövid ujjú vagy ujjas, attól is függ, hogy órára vagy előadásra kell, illetve az egyéni hőérzet is meghatározza az ujj hosszát.

Sokan a réteges balett ruha öltözetre esküsznek, azaz a spagetti pántos balett dresszre húznak fel hosszú ujjú balett kardigánt az óra előtti bemelegítésre, illetve a nyújtásra.

A klasszikus balett dressz nyakkivágása elsősorban a kerek, szélesebb csónaknyak, ami ugyan kényelmes, ma már kissé elavultnak számít.

Aki nagyobb mellekkel szeretne balettozni, annak sem kell külön melltartót viselni a dressz alatt, mert a modern fazonok erre is biztos megoldást kínálnak.

A combkivágás a klasszikus fazonnál inkább alacsony.

 

Bár ma már mindenfélét lehet kapni, rövid ujjú vagy ujj nélküli fazon, a túl felvágott fazon még mindig inkább a fürdő- vagy aerobik dresszek sajátja.

Balett dressz anyaga

 

Ami az anyagot illeti, a pamut a legkényelmesebb anyag, jóval melegebb, mint a nejlon.

A vastagsága miatt jobban meglátszik az izzadtság, és könnyebben is fakul a színe, számos szempontból azonban a legideálisabb dressz anyag.

A nejlon ezzel szemben sokkal hűvösebb érzetet ad, ráadásul lágyabb vonalakat biztosít a testnek, mint a pamut modellek.

A nejlon jobban is nyúlik és a színeket is jobban tartja, a testszagot viszont nem tudja úgy elnyelni, mint a pamut, ezért inkább olyanoknak javasolt, akik kevésbé izzadnak.