Tánccipő, tangó cipő, sztepp cipő, karaktercipő

Tánccipő

Minden tánc kelléktárának legalapvetőbb darabja a jó tánccipő, de mit jelent a jó? Minek kell a sarokvédő, miért kell kétféle kefe a bőrhöz, mi a különbség a t- és az x-pánt között? Nem mindegy, hogy melyik tánchoz melyik cipőt húzod.

Karaktercipő

A legalapvetőbb típus a karaktercipő: rugalmas, bőr és nagyon könnyű. Színben a fekete a nyerő, de előadáson vagy versenyen sokan inkább a testszínűt választják, hiszen csodásan nyújtja a lábakat.

Tangó cipő

Odáig vagy a tangóért? Meg se állj a legjobb tangó cipőig! Legyen kényelmes, ideális a mérete, tartsa a lábad a megfelelő pánt megoldással. Férfiaknál tart a fűző, a hölgyek viszont a pántokra támaszkodhatnak. A jó tangó cipő talpa természetesen velúr bőr, ami ugyan nagyon kényes, de hibátlanul lehet rajta forogni. Speciális kefével ápold a velúrt, a felsőrészt pedig anyagától függően tisztítsd.

Ha bőr, akkor bőrápolóval, ha szatén, meleg vízzel és némi szappannal. A velúr remekül begyűjti a koszt és hamar olajosodik is, ezért a bolyhok fésülése igazi felfrissülés a lábbeli számára. S ha már felfrissülés, mindig gondoskodj az elegendő szellőzésről, használj légáteresztő zsákot az utazáshoz, szódabikarbónát pedig a szagtalanításhoz.

Egy pár sarokvédő sem árt. Ha könnyen lehúzod, akkor semmit sem ér, hiszen pont az a lényege, hogy rendesen védje a sarkat. Olcsóbb megoldás, mint havonta egy új sarok.

 

Belmove Tánccipő bolt Budapesten a Nyugatinál!
Felnőtt tánccipő kínálatunkat itt találod:

KLIKKELJ a képre>>>

 

 

 

Standard tánccipő

Igaz ez a standard tánccipőre is, amely jellemzően zárt orrú, és karcsúsított sarokkal rendelkezik. A sarokrész jobban tart, mert a hátrafelé tartó mozgásoknál kiemelten fontos a sarok alátámasztása.

Férfiaknál fekete, fűzős, matt bőr Oxford a jellemző, amely megszólalásig hasonlít egy alkalmi férficipőre, csupán vékonyabb a talpa. Ha még vívódsz a táncstílusok között, ez abszolút nyerő lehet.

Latin tánccipő

Ha inkább a forró ritmusokra esküszöl, akkor a latin tánccipők között kell megtalálnod az igazit. Feltűnőbb, mint a standard, húzhatsz akár türkiz színűt is, ha az tetszik neked.

A sarok kiszélesedő a stabilitás miatt, viszont nem annyira erős, mint mondjuk egy tangó cipőnél, a latin technikánál ugyanis inkább a talppárnára tevődik a testsúly. Így aztán fontos, hogy a sarok könnyedén hajoljon.

Salsa cipő

A vérforraló salsa cipőre ez még inkább igaz, a versenyeken a táncosok 8 centis szaténcsodákban forognak partnerük karjaiban.

A salsa cipő rögtön csábít: vagy az orránál vagy oldalt nyitott, de pánt rögzíti a lábhoz vagy a lábfejen vagy a bokán. Dupla biztonságra törekvők választhatják a dupla pántos megoldást is.

 

 

Sztepp cipő

Kezdő sztepp őrültek pedig válasszák a Mary Jane stílust, de ha már Gene Kelly nyomdokain haladsz, nyugodtan ruházz be egy kényelmes, fekete bőr oxfordi fazonra – természetesen osztott talppal.

A kopogásért felelős fémlemezeknél a szögek száma és milyensége is befolyásolja a kopogást. Érdemes ellenőrizni őket, hogy nem lazultak-e ki, mert akárcsak a rossz méret, úgy ez is sérülést tud okozni. Ami kilazult, azt sürgősen ki kell cserélni, ha pedig ragasztottak a lemezek, akkor olykor-olykor a ragasztást szükséges ellenőrizni. 

 

Társastánc cipő

Társastánc cipők boltja a belvárosban, kedves szakértő kiszolgálás, kiváló minőségű termékek a klasszikus társastáncokhoz.

 

Versenytánc cipő

Versenytánc cipők boltja a belvárosban, kedves szakértő kiszolgálás, kiváló minőségű termékek. Férfi és női cipők a versenyek kihívásához tervezve.

 

<<< vissza a felnőtt balett tanfolyam főoldalra

.