Spicc cipő

Spicc cipő

Ha kiváló technikát szeretnél elsajátítani, nélkülözhetetlen az ideális spicc cipő megvásárlása, ami tökéletesen tart és a lehető legkevesebb fájdalmat okozza. Idővel úgyis változik a lábad és a tudásod, de a második-harmadik cipőnél már rutinos leszel.

A táncosok szerint akkor tökéletes a spicc cipő, ha 2. pozícióban állva a nagy lábujj érinti a cipő végét anélkül, hogy nyomódna. A túl nagy méret veszélyes, minél több a kitömés, annél korlátozottabb lesz a technikád.

Minimális kipárnázottság persze szükséges, de éppen annyi, ami tartja a lábad. A box esetében a túl szűk összenyomorítja a lábujjakat, megsértheti a körmöket és csökkenti a hatékonyságot. Ha meg nagy, akkor a láb csalinkázik benne, ami szintén sérülésekkel járhat.

A box hosszát az ujjak hossza és a rüsztmagasság határozza meg. A hosszabb nyilván jobban tart, de több izomerőt is igényel benne a spiccelés.

A talp keménysége is különböző lehet: minél magasabb és erősebb a rüsztöd, annál keményebb talpra van szükséged. Az első időben tanácsos puhább talpú spicc cipőt viselni, aztán a technikád javulásával és a lábad erősödésével jöhett a keményebb talp.

A platform (a box vége) is lehet különbözőbb: a kisebbel egyszerűbb spiccre gördülni. Ha csúszós a padló, le lehet venni a szaténréteget a platformról.

A spicc cipőre fel kell még varrni a lábfejen átívelő elasztikus gumit, illetve két szalagot, melyek a bokánál rögzítik a cipőt. A vászon vagy szaténszalagok végét el kell égetni, hogy ne fusson tovább a szál. 

 

Belmove Tánccipő bolt Budapesten a Nyugatinál!
Felnőtt spicc cipő kínálatunkat itt találod:

KLIKKELJ a képre>>>

 

 

 

 

 

<<< vissza a felnőtt balett tanfolyam főoldalra

.