Felnőtt balett csakis 1

 

Felnőtt balett oktatáson csakis balettcipőben! - 1. rész

Biztos nem elég egy zokni a felnőtt balett oktatáson? De elég…. az első időkben, aztán ha megszereted ezt a mozgásformát, már biztosan nem elég.

Két egyszerű oka lehet:

Az egyik, hogy a balettórához hozzátartozik a megfelelő viselet, és Te is sokkal kellemesebben érzed magad, ha az órán balett felszerelésben vagy, és a tükörből egy profi balerina néz vissza rád.

Ettől sokkal szebbnek fogod magad érezni, és motivál, hogy a mozdulataid is sokkal szebbek, hiszen megadod a módját külsőségekben is az órai részvételednek.

Megtestesíti azt az álmot, azt a képet, amit elképzeltél, hogy milyen leszel majd a felnőtt balett oktatáson a teremben.

Másik oka, az tényleg a praktikusság, és a célszerűség.

Manapság nagyon sok balett felszerelés gyártó van a világon, hogy kiszolgálja a magasszintű igényeket. Ezeket a felszereléseket célzottan a balett mozdulataihoz, intenzitásához és használatához gyártják.

 

 

A neves gyártók legtöbbször a gyakorlatban teszteltetik ki a különböző gyártói modelleket, és profi balerinákat „szponzorálnak” a termékeikkel. A balerinák gyakorlati tapasztalatai alapján fejlesztik tovább ezeket a kellékeket, hogy a legjobb minőségű anyagokból, a legjobb varrási technológiákkal készítsék el a balettcipőket, balett ruhákat, tánccipőket és egyéb termékeiket.

Természetesen nem arra kell gondolni, mint egy új autó modell kifejlesztésénél, de valami hasonló módszerekkel dolgoznak.

Ezeknek a ruháknak a balett speciális mozdulatait kell kibírniuk, és természetesen segíteni, a mozdulat stílusos végrehajtását.

Van olyan gyártó amelyik már 80-100 éve ezzel foglalkozik. Természetesen minden márkának vannak kínai utánzatai, ami nem probléma, így már mindenki hozzá tud jutni a megfelelő balettfelszereléshez.

Mindenki eldöntheti, melyik minőséget vásárolja meg, az igényeinek és a pénztárcájának megfelelően. Hasonlóan, mint a Suzuki és a Mercédesz, mindkettőnek 4 kereke van és mindkettőben van kormánykerék is, mégis teljesen más utazási és vezetési élményt nyújt. Ezt mindenkinek magának kell eldönteni.

 

 

Nagy nevű gyártók például a Capezio, a Grishko, a Freed of London. Ha nagyon olcsónak tűnik egy-egy ilyen gyártó terméke akkor nem érdemes vele kísérletezni, valószínű egy kreatív kínai vállalat terméke.

Ezek a nagy nevű gyártók kifejezetten tiltják a termékeik áron alul árusítását, és előírják a kiskereskedelmi árat, amit a kereskedőnek el kell kérnie a termékért. Ha engedélyeznék a szabad árazást, akkor előbb utóbb a márkájuk látná kárát, hiszen az arra igényes vásárlóknál ezek a termékek kegyvesztettek lennének, és lesüllyednének a kínai dömpingárú szintjére.

Tehát a javaslat, inkább legyen kevesebb balett felszerelésed, de minőségi gyártóktól, mint sok, de alacsony színvonalú kelléked.

Nem beszélve a tartósságról, ami ismerős lehet, hogy a kínai vagy egy ismert gyártó pólója bírja tovább.

Persze mindkettő Kínában készül, csak a jobb minőséget ellenőrzött üzemekben, és ellenőrzött minőségben gyártják.

Még egy utolsó összehasonlítás: ha elkezdesz futni sport jelleggel, tudsz magadnak venni futócipőt ötezer forintért is, de ha komolyan gondolod, és odafigyelsz a lábad épségére, egészségére, akkor egy speciális futócipőt veszel egy szakboltban, ahol legalább harmincezernél kezdődnek a cipők. Itt is Te döntöd el melyik cipő a neked megfelelő, de egy biztos, hosszútávon a minőség kifizetődőbb, még akkor is ha egy művészeti tanfolyam, a felnőtt balett oktatás a cél.

Hogy mégis milyen balett felszerelést ajánlunk, ha részt veszel a felnőtt balett oktatáson, a cikk következő részében részletezzük.

.

 <<< vissza balett blog főoldal

.

.