Balettcipő

Balettcipő

A felnőtt balett órák talán legfontosabb kelléke a megfelelő balettcipő. De honnan tudjuk, kinek mi a jó? Mi a csepp talp, mi a különbség a vászon és a bőr között, miért jobb a testszínű, mint a fehér?

Csupa olyan kérdés, amelyekre a válaszok a vásárlás során fognak kikristályosodni.

Ne rohanjunk a felnőtt balett oktatás előtt a sarki vegyesboltba, mert ott nem kapunk jó minőségű balettcipőt.

 

 

A padló anyaga, lábunk formája, izzadékonysága, ízlésünk – ezek mind befolyásolják, hogy milyen balett gyakorló cipőt vásároljunk. Aki igazán trendi, kapásból 3 párat vesz, természetesen különböző színben, hiszen másmilyen kell a kék és másmilyen a szürke dresszünkhöz.

A lényeg, hogy a lábnak tökéletes legyen, úgy ölelje körbe, mint kesztyű a kezet. A vászon lábbeli legyen mindenhol komfortos, pont jó, a bőr lehet kissé szorosabb, hiszen az anyag úgyis kitágul idővel.

Mozgassuk benne a lábujjakat, ne legyen túl kicsi, de ne is lógjon sehol, így megelőzhetjük a sérüléseket. S ha megvettük, ne felejtsük el az ápolását sem: minden óra után szellőztessük, rendszeresen tisztítsuk. A vásznat mosógépben, a bőrt pedig langyos vízben, mosószerrel és óvatosan.

Ne tegyük tönkre azzal, hogy a radiátoron szárítjuk, de egy kis bőrápoló krémért cserébe hosszú élettartamot kapunk. Ami pedig a balettcipő felső részénél lévő gumiszalagot illeti, ha nekünk kell felvarrni, ügyeljünk rá, hogy a vérkeringésünket ne szorítsuk el, de a láb ne is csússzon ki belőle.

Pont annyira tartson – szinte észrevétlenül –, hogy a felnőtt balett oktatáson bármilyen lépéskombinációt meg tudjunk benne csinálni.

 

<<< vissza a felnőtt balett oktatás főoldalra

.