Balett dressz

Balett dressz

Alacsony vagy? Széles a csípőd vagy inkább mellben vagy erősebb? Nem probléma, hiszen ma már minden alakra lehet megfelelő balett dresszt találni.

A legfontosabb, hogy próbálj ki több fazont. Lehet ujjatlan vagy ujjas, attól is függ, hogy felnőtt balett oktatásra vagy előadásra kell, illetve az egyéni hőérzet is meghatározza az ujj hosszát.

Sokan a réteges öltözetre esküsznek, azaz a spagetti pántos balett dresszre húznak fel balett kardigánt az órára, a felnőtt balett oktatás előtti bemelegítésre, illetve a nyújtásra. A klasszikus balett dressz nyakkivágása elsősorban a kerek, szélesebb csónaknyak, ami ugyan kényelmes, ma már kissé elavultnak számít.

Aki nagyobb mellekkel szeretne balettozni, annak sem kell külön melltartót viselni a dressz alatt, mert a modern fazonok erre is biztos megoldást kínálnak. A combkivágás a klasszikus fazonnál inkább alacsony.

Bár ma már mindenfélét lehet kapni, a túl felvágott fazon még mindig inkább a fürdő- vagy aerobik dresszek sajátja. Ami az anyagot illeti, a pamut a legkényelmesebb anyag, jóval melegebb, mint a nejlon. A vastagsága miatt jobban meglátszik az izzadtság, és könnyebben is fakul a színe, számos szempontból azonban a legideálisabb dressz anyag.

A nejlon ezzel szemben sokkal hűvösebb érzetet ad, ráadásul lágyabb vonalakat biztosít a testnek, mint a pamut modellek. A nejlon jobban is nyúlik és a színeket is jobban tartja, a testszagot viszont nem tudja úgy elnyelni, mint a pamut, ezért inkább olyanoknak javasolt, akik kevésbé izzadnak a felnőtt balett oktatáson.

 

<<< vissza a felnőtt balett oktatás főoldalra

.