Felnőtt balett, Balett oktatás és balettiskola

Gyerekkoromban láttam először klasszikus balettet, a Párizsi Operaház egyik felvételét, a Bajadért. Az Árnyak Birodalmát láttam csak belőle, ahol a táncosnők fehérben táncolnak, kék fényben káprázatos összhangban és feszes, mégis éteri mozdulatokkal.

Ezt látva fogalmazódott meg bennem egy érzés, amit nagyon nehéz kifejezni.

A klasszikus balett az a művészeti ág, amely feszes bájával menthetetlenül szerelmessé tesz magába, még a módszertanát is áthatja az a varázslat, melytől könnyen megszédül az elme.

Az egész olyan, mint egy bódító édes illat, amely bűvösen tehet kortalanná és örökké emberi vágyakat, szépségeket...

.

Nálunk forgatott a LifeTV a felnőtt balettról!

.

.

Nálunk megtanulhatjátok a felnőtt balett alapjait, a helyes testtartást, a harmonikus mozgást.

A balett fejleszti a ritmusérzéket, a koordinációs képességeket és az izmok erejét és hajlékonyságát, mindemellett új ismeretségeket lehet kötni olyan emberekkel, akiknek hasonló az érdeklődési körük.

Hogy mindezt hogyan tudod elérni?

Gyere el a teljesen kezdőknek indított tanfolyamunkra. Ezen a tanfolyamon megtanulod azokat az alapokat, melyek szükségesek ahhoz, hogy ha rabul ejt ez a balettművészeti ág, be tudj csatlakozni, már ezzel az alaptudással is az órarendben található óráinkba.

Ezek az órákon megtanulhatod a balett alapfogalmait, az alapvető karpozíciókat és a lábpozíciókat.

Mind elméletben mind gyakorlatban olyan tudásra teszel szert, mellyel részt tudsz venni az óráinkon.

A Nulláról kezdő tanfolyam napjai után, a megtanult gyakorlatok videóit is elküldjük neked, így azokat otthon is gyakorolhatod, sőt, ha egyszer-kétszer nem is tudsz eljönniakkor sem lesz lemaradásod, hiszen ezeket otthon is tudod gyakorolni.

Attól függően, hogy melyik tanfolyamcsomagot választod, vászon balettcipőt is kaphatsz a tanfolyamhoz. Nem feltétélen szükséges már az első órán a cipő, de később nagyon fontossá válik azáltal, hogy a lábfejet összehúzza-összetartja, és ezáltal sokkal stílusosabban tudod végrehajtani a mozdulatokat.

Szintén a tanfolyamcsomag függvényében van lehetőséged arra, hogy a stretching óráinkat is kipróbáld.

Nem előfeltétel a spárga, főleg nem felnőtt korban, sőt a stretching óra hatására, Te is tapasztalni fogod magadon a változást. Főleg az előrehajlásoknál, és az izmaid sokkal rugalmasabb állapotán fog ezt megmutatkozni. 

Nem kell elsőre teljes erőbedobással részt venned az órákon, inkább folyamatosan emeld a mozgásod intenzitását az órán. Így biztosan nem sérülsz le, nem húzódsz meg, ha fokozatosan szoktatod magad ehhez a típusú órai munkához.

Remélem kedvet kaptál a tanfolyamhoz. Várunk a belvárosi helyszínünkön Budapesten! Miután tanfolyamainkat teljesen kezdő felnőtteknek indítjuk, így nálunk egyáltalán nem számít sem életkor, sem testalkat.

.

Most megnézem a
teljesen kezdő tanfolyamokat>>>

.

Felnőtt balett Budapesten, Balett oktatás és balettiskola a Nyugatinál

.

.

Melyik felnőtt balett tanfolyam-csomag mit tartalmaz?

Nem kell lemondani a balettról csak azért, mert már nem vagy gyerek! A felnőtteknek szóló oktatáson tökéletesen elsajátíthatod a balett alapjait, emellett pedig szép tartásod lesz néhány hónap alatt.

Többirányú fejlődést fogsz magadon tapasztalni: egyrészt erősebb leszel, hiszen fejlődésnek indulnak az izmok, amelyek egyúttal rugalmasabbakká válnak. Közben javul az egyensúlyod és a hajlékonyságod, amelyekért a mindennapok során hálás leszel majd.

Hogyan tudod gyakorlatba ültetni a tervet?

A teljesen kezdő tanfolyammal. Az első néhány óra alkalmával megismerkedsz a nélkülözhetetlen kifejezésekkel. Elsőre nehéznek tűnhet, de ahogy egyre többet hallod a szavakat, úgy fog beléd vésődni a jelentésük, és pár hét után a tested magától tudni fogja, mit kell csinálni. Ha pedig sikeresen elvégezted a kurzust, máris szintet ugorhatsz.

A francia kifejezések mellett, a balettórákon, végre számodra is kiderül, mi a különbség az első és második pozíció között, hol tartod a karod előkészítőben, és hogyan kell ellazítani az ujjaidat. A központodat eddig sosem látott munkára kényszeríted, ami nélkül egyetlen gyakorlatot se lehet jól elvégezni.

Otthoni gyakorláshoz balett videók

A Nulláról kezdő oktatásnak számos előnye van. Nem csupán a alapokat tudod jól elsajátítani vagy korrekciót kérni a mesteredtől, de páratlan lehetőséged nyílik az otthoni gyakorlásra. Az órai gyakorlatokról készült videókat ugyanis hazaviheted, így annyiszor ismételhetsz, ahányszor csak akarsz.

Gyakorlás balettcipőben

Bónuszként egy vászon balettcipő új tulajdonosa lehetsz attól függően, hogy melyik felnőtt balett tanfolyamcsomagot választod. Egy jó gyakorló nélkülözhetetlen, bár az első órán nem feltétlenül szükséges, hamarosan rájössz, hogy jobb, ha beszerzel egyet. Nem csak a kinézeted, hanem a munkád is profibb lesz benne.

Ne hagyd ki a balett stretching órát se

Nem megy a spárga, gondot okoz a terpeszülés is? Engedd el a fóbiákat, gyere helyette nyújtani! A rendszeres stretching megnyújtja az izmokat, jobban fog menni a lehajolás, lábujj érintés vagy akár a guggolás. Két-három hét és könnyebbnek fogod magad érezni. Otthon, tévézéskor is folytathatod a nyújtást, előbb lesz eredménye a munkádnak.

Természetesen itt is jobb a fokozatosság elvét alkalmazni, felesleges sérüléseket szerezni azzal, hogy rögtön hetvenkedni akarsz az újonnan szerzett tudásoddal. Szép lassan nyújtsd meg mindegyik testrészed, hagyd, hogy az izmok maguktól nyúljanak, ne húzd, ne feszítsd őket, szép lassan nyúlni fognak.

Van még kérdés?

Csupán annyi, hogy készen állsz-e a nagy kalandra. Vágj bele még ma! Vár a balettiskola, a mestered és a társak, akik ugyanazokkal a félelmekkel küzdenek, mint te, de vettek egy nagy levegőt, és beiratkoztak balett oktatásra. Ne habozz te se!

.


Felnőtt balett Budapesten, Balett oktatás és balettiskola a Nyugatinál

.

Felnőtt balett Budapesten, Balett oktatás és balettiskola a Nyugatinál

.